Oynarken Öğrenme Atölyesi
Oyun yoluyla çocuk, birçok bilgiye ulaşır ve yaşantı yoluyla beceri kazanır. Oyunun iyileştirici özelliği sayesinde çocuklar hem kendilerini ifade etmeyi öğrenirler hem de problemlerle başa çıkma yollarını bulurlar. İnsanlarla nasıl iletişim kuracaklarını öğrenir, grup oyunları sayesinde hem sosyalleşip hem de arkadaşlarıyla etkileşim halinde olmayı öğrenirler. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki bireylerin kişilik oluşumu 0-5 yaş arasında şekillenmeye başlar. İlkokul çağına geldikten sonra bireylerin kişilikleri artık çevreye göre şekillenmeye devam eder. Okul öncesi dönemde çocuk, oyun ile, ilişkilerin nasıl kurulacağını kendi deneyimi yoluyla öğrendiğinde okul hayatına hazır bulunuşlukla başlar. Çünkü çocuklar oyun yoluyla nasıl oynamaları gerektiğini, paylaşımcılık duygusunu, kendini ifade etme yollarını deneyimleme şansına sahip olur. Böylece birçok konuda kendilerini yetiştirmeye başlar; iletişim, liderlik, sosyal gelişim ve öz kontrol gibi beceriler bunlardan sadece bir kaçıdır.
Kazanımlar
- Oyuncakları parçalara ayırarak ve tekrar birleştirerek matematik becerileri gelişir (lego, puzzle v.b).
- Hikayeler anlatarak sözel becerileri ve kendilerini ifade etme becerileri gelişir.
- Arkadaşlarıyla aralarındaki ilişkiler sosyal becerilerin gelişmesine yardımcı olur. Böylece birbirlerine saygı duymayı ve kendilerinden başka çocuklarında olduğunun bilincine varırlar. Hem bencillik duygusuna ket vurabilirler hem de paylaşımcı özellikleri ön plana çıkar.
- Bireysel oyunlar çocukları kendi iç dünyalarına iterken grup oyunları ile kuralları ve kurallara uymayı öğrenir. Disiplinli olmayı öğrenirler. Ayrıca toplumda nasıl hareket etmesi gerektiğini öğrenir.
- Bu amaçlarla Eğitim merkezimizde; çocuklarımızın kapalı alanlarda teknolojiye maruz kaldığı günümüzde, daha aktif oyun ortamlarında arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri, oynayarak öğrenme yöntemiyle gelişimlerinin desteklendiği eğitim ortamları yaratılmakta, mutlu çocuklar ve mutlu anne babalar desteklenmektedir.